linkedIn Cision

Ekonom

Emilshus grundades 2018 med affärsidé att förvärva, utveckla och förvalta kommersiella fastigheter i Småland. I dagsläget består bolaget av cirka 52 fastigheter och med en uthyrningsbar yta om cirka 250 000m². Fastighetsbeståndet finns på tillväxtorter, med stor fokus på lokal närvaro och nära samarbetet med hyresgästerna. Smålandsregionen har ett starkt och expansivt näringsliv samt korta avstånd mellan intressanta etableringsorter.

Om oss

Emilshus AB är anpassat för tillväxt genom bred kompetens, lokal närvaro och marknadskunskap i kombination med starkt småländskt entreprenörskap. Vi har vårt säte i Vetlanda och verkar främst i Jönköpings och Kronobergs län.

Emilshus erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en dynamisk och snabbväxande koncern med platt organisation och goda utvecklingsmöjligheter. Vi växer och söker nu en Ekonom med kapacitet och vilja att vara med och utveckla organisationen och möjliggöra nya positioneringar på marknaden samt en framtida börsintroduktion.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som ekonom blir främst att vara delaktig vid upprättandet av månadsbokslut samt vara behjälplig med andra administrativa arbetsuppgifter. Vidare supporterar du proaktivt medarbetare och chefer i linjen och övriga avdelningar i bolaget. Tjänsten innehåller till största delen operativa uppgifter men du behöver även ha höjd och förmåga att strategiskt verka som ett stöd till CFO i ekonomifrågor.

Ekonomienheten består av cirka fem tjänster och har sin bas i Vetlanda, där vi sitter i nyrenoverade och mycket trevliga lokaler nära centrum. Det är även möjligt att arbeta någon dag i veckan från Växjö då arbetet till stora delar går att sköta på distans.

Dina ansvarsområden

  • Ansvara för löpande redovisning
  • Bokslut, rapportering och analys
  • Löpande administration för ett antal fastighetsägande bolag
  • delta i interna projekt rörande utveckling och implementering av gemensamma processer och rutiner

Din profil

För att bli framgångsrik i rollen som ekonom hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus, där du får stort ansvar och goda möjligheter att vara med och forma vår framtida verksamhet. Du behöver vara självgående och lösningsfokuserad, och du tar ansvar för att gå till botten med de frågetecken som du stöter på. Du är noggrann och analytisk, och du arbetar med en grundstruktur som lämnar utrymme till flexibilitet när skiftande omständigheter så kräver.

Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens skiftande behov. Du är inte rädd för att gräva i detaljer och säga din åsikt, vilket du gör med en lösningsorienterad approach. Proaktivt stöttar du en verksamhet i stark tillväxt.

Som person är du prestigelös och intresserad av din omgivning. Du fungerar väl i grupp och är bra på att samarbeta och bygga förtroendefulla långsiktiga relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar.

För att vara aktuell för tjänsten har du

  • erfarenhet av redovisning inklusive bokslutsarbete
  • några års arbetslivserfarenhet, gärna inom revision eller på redovisningsbyrå
  • högskoleexamen inom ekonomi eller likvärdig utbildning
  • goda kunskaper i Excel är meriterande

Ansökan

Detta är en direktanställning hos Emilshus som i denna rekrytering valt att samarbeta med Next Position. Läs gärna mer och ansök via http://nextposition.se/jobb/ekonom/

För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Göran Lindahl på 070- 972 88 00.