linkedIn Cision

Ekonom Vetlanda och Växjö

Emilshus AB är anpassat för tillväxt genom bred kompetens, lokal närvaro och marknadskunskap i kombination med starkt småländskt entreprenörskap. Vi har vårt ursprung från Vetlanda och äger fastigheter över hela Småland med en koncentration till Vetlanda, Värnamo och Växjö.

Emilshus erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en dynamisk koncern med platt organisation och goda utvecklingsmöjligheter. Vi växer och söker nu en ekonom med kapacitet och vilja att vara med och utveckla organisation och processer.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som ekonom blir främst att vara delaktig vid upprättandet av månadsbokslut samt vara behjälplig med andra administrativa arbetsuppgifter. Vidare supporterar du proaktivt medarbetare och chefer i linjen och övriga avdelningar i bolaget. Tjänsten innehåller till största delen operativa uppgifter men du behöver även ha höjd och förmåga att strategiskt verka som ett stöd till koncernens redovisningschef och CFO.

Ekonomienheten består av cirka sex tjänster och har sin bas i Vetlanda och Växjö. Tjänsten utgår från Växjökontoret men den innebär också viss närvaro i Vetlanda.

I dina ansvarsområden ingår bland annat av att:

  • ansvara för löpande redovisning och administration av ett antal fastighetsägande bolag
  • upprätta bokslut, sammanställa rapporter och göra analyser
  • delta i interna projekt rörande utveckling och implementering av gemensamma processer och rutiner
  • upprätta och ansvara för årsredovisningar, inkomstdeklarationer samt fastighetsdeklarationer
  • hålla i löpande externa kontakter som t ex banker, Bolagsverket och Skatteverket

 

Kompetensprofil

För att bli framgångsrik i rollen som ekonom hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus, där du får stort ansvar och goda möjligheter att vara med och forma vår framtida verksamhet. Du behöver vara självgående och lösningsfokuserad, och du tar ansvar för att gå till botten med de frågetecken som du stöter på. Du är noggrann och analytisk, och du arbetar med en grundstruktur som lämnar utrymme till flexibilitet när skiftande omständigheter så kräver.

Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför verksamhetens skiftande behov. Du är inte rädd för att gräva i detaljer och säga din åsikt, vilket du gör med en lösningsorienterad approach. Proaktivt stöttar du en verksamhet i stark tillväxt.

Som person är du prestigelös och intresserad av din omgivning. Du fungerar väl i grupp och är bra på att samarbeta och bygga förtroendefulla långsiktiga relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värderingar.

För att vara aktuell för tjänsten har du:

  • några års erfarenhet av löpande redovisning och administration
  • erfarenhet av att upprätta bokslut, sammanställa rapporter och göra analyser
  • högskoleexamen inom ekonomi eller likvärdig utbildning
  • goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har arbetat inom revisions- eller redovisningsbyrå, har erfarenhet av fastighetsbolag eller har erfarenhet av en liknande koncernstruktur med många bolag sedan tidigare.

Mer information

Sista ansökningsdatum är den 9:e maj 2021, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. Detta är en direktanställning hos Emilshus som i denna rekrytering valt att samarbeta med Next Position.

För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Göran Lindahl på 070- 972 88 00.

Om företaget

Fastighetsbolaget Emilshus AB bildades av ett antal småländska företagare som med småländsk kapital i kombination med en gedigen kunskap om fastigheter och med ett drivet entreprenörsskap skall växa och bli Smålands ledande fastighetsbolag inom kommersiella lokaler. Emilshus har etablerats med fokus på att förvärva, utveckla och äga kommersiella fastigheter i Småland, en region med starkt och expansivt näringsliv samt korta avstånd mellan intressanta etableringsorter. I dagsläget består Emilshus av 70 fastighetsägande bolag med ett totalt fastighetsbestånd om cirka 373 000 kvm och med ett fastighetsvärde om cirka 2 800 Mkr. En av målsättningarna är att fortsatt expandera kraftigt under den kommande treårsperioden för att uppnå ett fastighetsvärde minst 5 Mdr med stabila underliggande kassaflöden.